ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ της "Μαίρης"

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ≈10 ΜΕΡΙΔΕΣ):

  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
  • 300γρ. κρεμμύδι τριμμένο
  • 150γρ. φέτα τριμμένη
  • 150γρ. ανθότυρο
  • 2 κσ κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
  • 2 κσ γάλα εβαπορέ
  • 2 αυγά
  • 3 ασπράδια
  • 4 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • Δυόσμο, αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβουμε και αλατίζουμε τα κολοκυθάκια, το αφήνουμε λίγη ώρα έως ότου βγάλουν τα υγρά τους, τα πατάμε με τα χέρια μας και αφού δεν έχει μείνει καθόλου υγρό, τότε τα βάζουμε σε ένα σκεύος και τα ανακατεύουμε με όλα τα υλικά. Κρατάμε μόνο τη μια κουταλιά λάδι που την αλείφουμε στο ταψί και το κίτρινο τυρί που πασπαλίζουμε με αυτό την πίτα από πάνω για να κάνει κρούστα. Το μείγμα πρέπει να είναι μέτριο ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ αραιό, γι’ αυτό εάν νομίζετε ότι πρέπει, προσθέστε ή αφαιρέστε ανάλογα αλεύρι. Τα αυγά που έχουν υπολογιστεί είναι μέτριο μέγεθος. Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά και έως ότου ροδίσει η επιφάνειά της.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κάθε κομμάτι (10εκ. x 10εκ.) αντιστοιχεί σε 1φ ψωμί + 2φ τυρί.