ΡΥΖΟΓΑΛΟ

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ):

  • 1lt γάλα
  • 1φλιτζάνι νερό
  • 4κσ ρύζι γλασέ
  • 4κσ ζάχαρη
  • 3 κσ κορν φλάουρ
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • Κανέλλα
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε, μέχρι να πιεί όλο το νερό. Κατόπιν διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το γάλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο ρύζι μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για 20’ περίπου, προσθέτουμε κατόπιν το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράζουμε ακόμα για 6-8 λεπτά, μέχρι να πήξει. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4 μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλλα.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 1 ποτήρι γάλα + 4 κσ δημητριακά + 1μ φρούτου.