ΜΟΥΣ ανθότυρου με γλυκό του κουταλιού

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ):

  • 150γρ. ανθότυρο
  • 1 γιαούρτι
  • 4 κγ γλυκό του κουταλιού (βύσσινο, σταφύλι...)
  • 3 κγ θυμαρίσιο μέλι
  • 1 κσ λικέρ πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 4 φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο με το γιαούρτι, ώστε να δημιουργηθεί μια αφράτη μους. Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το λικέρ, το μέλι και τη βανίλια, περιχύνετε με αυτό τη μους και ανακατεύετε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν, γεμίζετε με τη μους 4 χαμηλά ποτήρια και τα βάζετε για 2 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή άλλο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας, και γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 1 γιαούρτι + 1μ φρούτου.