ΚΡΥΑ σούπα γκασπάτσο

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 κγ ρίγανη
  • 1 κγ βασιλικό ξερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 αγγούρι
  • 1 κσ ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε στο μπλέντερ τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αγγούρι πλυμένο με τη φλούδα, το μαϊντανό και το σέλερι ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, βάζετε τη σούπα σε ένα γυάλινο μπολ και την τοποθετείτε για μισή ώρα στο ψυγείο. Τη σερβίρετε κρύα, τρίβοντας πάνω, αν θέλετε, ανθότυρο ή άλλο μαλακό τυρί.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αδυνατίσματος αντιστοιχεί σε σαλάτα και υπολογίζετε όσο λάδι  επιτρέπει η δίαιτα σας.