ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:

  • 10 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κσ μηλόξιδο
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • Φυλλαράκια μαϊντανού
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρετε ελαφριά σε μια κατσαρόλα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι και μετά τα καρότα. Προσθέτετε το σκόρδο και τη ντομάτα κομμένη στα τέσσερα και ρίχνετε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά και όταν μαλακώσουν, τα αλέθετε με λίγο από το ζωμό τους και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μηλόξιδο, το υπόλοιπο λάδι και την πάπρικα και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Σερβίρετε τη σούπα βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου μία κουταλιά γιαούρτι και τη γαρνίρετε με το μαϊντανό.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αδυνατίσματος αντιστοιχεί σε σαλάτα και υπολογίζετε όσο γιαούρτι και λάδι επιτρέπει η δίαιτα σας.