ΣΑΛΑΤΑ κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • 1 κγ μουστάρδα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι κάπαρη
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζετε το κουνουπίδι από τα σκληρά κοτσάνια και το πλένετε καλά. Το βράζετε με νερό και αλάτι για 15 λεπτά. Μόλις βράσει, το στραγγίζετε, το κόβετε κομμάτια και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Σ’ ένα μπλέντερ, χτυπάτε όλα τα υλικά μέχρι η σος να πήξει ελαφρά και περιχύνετε με αυτή το κουνουπίδι.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αδυνατίσματος την τρώτε ως σαλάτα με την ανάλογη σος.