ΣΑΛΑΤΑ με μανιτάρια, σπαράγγια, αγγιναράκια...

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κονσέρβα 800γρ. μανιτάρια
  • 1 κονσέρβα 400γρ. σπαράγγια πράσινα
  • 1 κονσέρβα 400γρ. αγκιναράκια
  • 250γρ. φασολάκια πράσινα κατεψυγμένα
  • 1 πολύ μεγάλη ντομάτα
  • 2 μεγάλα τρυφερά μαρούλια ή ½ κιλό σγουρή σαλάτα
  • 2 δεμάτια ραπανάκια

Για την μαρινάτα:

  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κσ ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζετε την μαρινάτα ανακατεύοντας και χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά. Βράζετε τα φασολάκια σε νερό με λίγο αλάτι, τα στραγγίζετε καλά και τα κόβετε στη μέση. Στραγγίζετε και τα σπαράγγια, τα βάζετε σΆ ένα μπολ μαζί με τα φασολάκια και τα περιχύνετε με τη μισή μαρινάτα, τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο. Στραγγίζετε τα μανιτάρια και τα αγκιναράκια, τα ξεπλένετε με λίγο νερό, τα αφήνετε να στραγγίξουν πολύ καλά και τα αδειάζετε πάνω σΆ ένα απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει όλο το νερό τους. Στη συνέχεια, τα τοποθετείτε σΆ ένα μπολ, τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρινάτα, τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο. Αφήνετε τα λαχανικά μέσα στη μαρινάτα το λιγότερο 24 ώρες. Κόβετε μια φέτα από το επάνω μέρος της ντομάτας, αδειάζετε λίγο από τη ψίχα της και την γεμίζετε με τα μαριναρισμένα λαχανικά. Τέλος, τοποθετείτε τη ντομάτα στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας και αραδιάζετε τριγύρω τα υπόλοιπα λαχανικά, αφού τα στραγγίσετε από τη μαρινάτα, τις τρυφερές καρδιές μαρουλιού ή σαλάτας και τα ραπανάκια.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αδυνατίσματος την τρώτε ως σαλάτα με το ανάλογο λάδι.