ΣΑΛΑΤΑ εποχής

ΥΛΙΚΑ:

  • ½ μαρούλι ψιλοκομμένο
  • ½ λάχανο μικρό λευκό ψιλοκομμένο
  • ½ λάχανο μικρό κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα περασμένα από τον τρίφτη
  • ½ αγγούρι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα χοντροκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 1-2 ραπανάκια κομμένα σε φέτες

Για τη σος:

  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κσ μαγιονέζα
  • 1 κγ μουστάρδα
  • 2 κσ ξίδι
  • 1 κσ γιαούρτι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΣΆ ένα μπολ βάζετε τα υλικά που έχετε κόψει: το μαρούλι, το λάχανο (κόκκινο-άσπρο), το αγγούρι, τη ντομάτα, τα καρότα, τα ραπανάκια, πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το άνηθο, το μαϊντανό και περιχύνετε (ή σερβίρετε χωριστά) με τη σος που έχετε ετοιμάσει ως εξής: σΆ ένα μπολ βάζετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξίδι , το αλάτι, το πιπέρι και χτυπώντας με το σύρμα προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο λίγο έως ότου γίνει μια σος σχετικά παχύρρευστη. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο άνηθο και λίγο κρεμμύδι ξυσμένο.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αδυνατίσματος την τρώτε ως σαλάτα με την ανάλογη σος.