ΑΥΓΑ ΤΟΥΡΣΙ με βότανα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 1 κγ αλάτι

 

Για το μείγμα ξιδιού:

  • 750γρ. λευκό ξύδι
  • 3-4 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι αποξηραμένο θρούμπι
  • 1 κλωναράκι αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 μεγάλο φύλλο δάφνης
  • 1 ολόκληρο αστεροειδές γλυκάνισο (προαιρετικά)
  • 6-7 κόκκους πιπέρι τριμμένο
  • 2-3 ολόκληρα γαρίφαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετείτε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το νερό και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσουν. Βάζετε τα αυγά σε κρύο νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στο μεταξύ ρίχνετε το ξίδι σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα μαζί με τα αρωματικά, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και το αφήνετε να βράσει για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το μείγμα. Ξεφλουδίζετε τα αυγά και τα βάζετε μέσα στο βάζο. Σουρώνετε το ξύδι, το ρίχνετε πάνω στα αυγά έτσι ώστε να τα καλύψει πλήρως και κλείνετε καλά το βάζο. Αφήνετε τα αυγά να μαριναριστούν τουλάχιστον για ένα μήνα πριν τα καταναλώσετε. Όποτε τα χρειάζεστε τα σερβίρετε με λίγο λάδι και αλατοπίπερο ή και σκέτα.