ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 ποτήρια άσπρο ξύδι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 3 κσ αλάτι
  • 1 κιλό μανιτάρια ολόκληρα
  • 1 κσ μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά τσαγιού φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • ½ κγ μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνετε το ξύδι με το νερό και το αλάτι. Πριν πάρουν βράση, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αναμιγνύετε τα  μανιτάρια με τα αρωματικά, το σκόρδο και το πιπέρι. Τα μεταφέρετε σε ένα βάζο και τα καλύπτετε με το ξύδι και το νερό.