ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ τουρσί με φασκόμηλο

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 16 φύλλα φασκόμηλου
  • Πολύχρωμοι κόκκοι πιπεριού
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 ½ λίτρο ξύδι
  • 150ml νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφαιρείτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα κόβετε κατά μήκος σε μέτριες φέτες και κατόπιν τις κόβετε στη μέση (για να χωράνε στα βάζα). Σοτάρετε τα κολοκυθάκια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βράζετε το ξύδι μαζί με το νερό και το αλάτι, αφήνετε να κρυώσει το μείγμα και στο μεταξύ τοποθετείτε τα κολοκυθάκια στα βάζα σε στρώσεις, φροντίζοντας να βάζετε ανάμεσά τους ψιλοκομμένο σκόρδο, φασκόμηλο και κόκκους πιπεριού. Στη συνέχεια, γεμίζετε τα βάζα με το μείγμα ξιδιού και όταν έχουν κρυώσει εντελώς, τα κλείνετε και τα φυλάτε στο ψυγείο.