ΟΜΕΛΕΤΑ κόκκινη μεσογειακή

ΟΜΕΛΕΤΑ “κόκκινη” μεσογειακή

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ):

  • 4 αυγά
  • 2 κσ γιαούρτι
  • ½ ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μέτριο καρότο
  • 6 ντοματίνια
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φέτες τυρί τοστ
  • Αλάτι, πιπέρι, λευκό πιπέρι
  • Κόλιανδρο, ρίγανη, φρέσκο βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά κόβουμε τα λαχανικά. Στη συνέχεια, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί, βάζουμε το σκόρδο κομμένο στη μέση, τα πιπέρια και το κόλιανδρο με την 1 κουταλιά λάδι. Μετά ρίχνουμε τα λαχανικά χωρίς τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά που έχουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε για 1’-2’. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ψήνουμε για 5’. Αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 3’-4’, τοποθετούμε το τυρί πάνω στην ομελέτα και το αφήνουμε να λιώσει σκεπάζοντας το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφού ψηθεί, την κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αδυνατίσματος κάθε μερίδα αντιστοιχεί με 2 αυγά + 1 φέτα τυρί τοστ