Κρέμα Πορτοκαλιού (Επιδόρπιο)

ΥΛΙΚΑ(για 6 μερίδες):

  • 6 Πτιμπερ ή 12 μιράντα για την βάση
  • 4 κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • Μαρμελάδα πορτοκάλι ή νεράντζι ή περγαμόντο 

Για την κρέμα πορτοκάλι:

  • 400ml χυμό πορτοκάλι (κατά προτίμηση φρέσκο)
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2κ.σ. πορτοκάλι ξύσμα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα γιαούρτι:

  • 1 ½  γιαούρτι στραγγιστό (300γρ)
  • 1 Philadelphia (200γρ)
  • ½  ζαχαρούχο γάλα (200γρ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την κρέμα πορτοκάλι βάζουμε σε κατσαρολάκι τον χυμό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ (που έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό) και το ξύσμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αναμειγνύουμε μέχρι να πήξει. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Για την κρέμα γιαούρτι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά στο multi. Μετά με σύρμα αναμειγνύουμε τις δύο κρέμες και προσθέτουμε το αμύγδαλο (κρατάμε και για το τελείωμα). Σε ένα μπολ ή σε ατομικά μπολάκια βάζουμε μία στρώση μπισκότο και από πάνω την κρέμα. Τελειώνουμε με τη μαρμελάδα της επιλογής μας και το υπόλοιπο αμύγδαλο.

ΣΧΟΛΙΟ:

Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 1 γιαούρτι  +  2 φρυγ.  +  1μ φρούτου