Κρύα σούπα με ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κσ πλιγούρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 0-2%
  • 1 κσ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Το τσιγαρίζετε στο λάδι. Βράζετε το πλιγούρι με 3 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά περίπου. Μόλις βράσει το πλιγούρι, αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, διαλύετε μέσα σε αυτή το γιαούρτι και προσθέτετε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Η μερίδα αντιστοιχεί σε 1 γιαούρτι + 1φ ψωμί.