ΟΜΕΛΕΤΑ γαλλική

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 αυγά
  • 8 κσ τριμμένο τυρί
  • 2 κσ ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κσ συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με λίγο πιπέρι. Προσθέτετε τα αρωματικά, το τυρί και το γάλα και ανακατεύετε το μείγμα. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το μείγμα κουνώντας και γέρνοντας το τηγάνι προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να απλωθεί σε όλο το σκεύος. Σκεπάζετε το τηγάνι για να πήξει η ομελέτα και από την πάνω πλευρά. Μετά από 2 λεπτά, ξεσκεπάζετε και ελέγχετε αν έχει ροδίσει ο πάτος της ομελέτας. Με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας γυρίζετε την ομελέτα, ώστε να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Τη σερβίρετε ζεστή.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αδυνατίσματος αντιστοιχεί με 4 αυγά και 4 φ τυρί.