ΟΜΕΛΕΤΑ με σπανάκι και ντομάτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 αυγά
  • ½ κιλό καθαρισμένο σπανάκι
  • 2 ντομάτες
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το σπανάκι και τις ντομάτες ψιλοκομμένα, και αφήνετε να σιγομαγειρεύονται ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις μαραθούν, ρίχνετε τα αυγά τα οποία έχετε πριν χτυπήσει ελαφρά με το αλάτι και το πιπέρι και φροντίζετε το μείγμα να σκεπάσει το σπανάκι και τις ντομάτες. Σκεπάζετε το τηγάνι, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να πήξουν. Όταν το μείγμα σταθεροποιηθεί, αναποδογυρίζετε την ομελέτα σε ένα μεγάλο πιάτο και την τοποθετείτε πάλι πίσω στο τηγάνι από την άλλη πλευρά, αφήνοντας τη στη φωτιά για 2-3 λεπτά και τη σερβίρετε.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αδυνατίσματος αντιστοιχεί με 4 αυγά.