ΟΜΕΛΕΤΑ με σπαράγγια σαλάτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 500γρ. σπαράγγια
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Αλάτι

Για την ομελέτα:

  • 4 αυγά
  • 8 κσ τριμμένο τυρί
  • 1 κσ γάλα
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένετε τα σπαράγγια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Αμέσως τα βουτάτε σε κρύο νερό, για να σταματήσει ο βρασμός, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα τηγάνι, το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί και ρίχνετε το μείγμα. Μόλις ψηθεί η ομελέτα και ροδίσει και από τις δύο πλευρές, τη σερβίρετε ζεστή και τη συνοδεύετε με τα σπαράγγια.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αδυνατίσματος αντιστοιχεί με 4 αυγά  και  4 φ τυρί.