ΟΜΕΛΕΤΑ με πιπεριές

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 αυγά χτυπημένα με μια κουταλιά νερό και 1 κσ γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κσ λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Βγάζετε τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Τις ρίχνετε κι αυτές στο τηγάνι με το κρεμμύδι και τις αφήνετε να ψηθούν για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τις ντομάτες και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Όταν φύγουν τα πολλά υγρά, ρίχνετε στο τηγάνι τα χτυπημένα αυγά πάνω στα λαχανικά και τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας που και που μέχρι να αποκτήσουν την υφή των αυγών σκραμπλ. Σερβίρετε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας αδυνατίσματος αντιστοιχεί με 4 αυγά.