ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ...

Είμαι η Αναστασία Ασημακοπούλου

  • Γεννήθηκα στον Πειραιά, όπου έλαβα και την βασική μου εκπαίδευση (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).
  • Στη συνέχεια, και ύστερα από Πανελλήνιες Εξετάσεις, σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του «Χαροκοπείου Πανεπιστημίου», απ’ όπου απεφοίτησα το 1987. ΄Εκτοτε και μέχρι σήμερα ανελλιπώς, παρέχω τις υπηρεσίες μου ως Κλινική Διαιτολόγος. Και συγκεκριμένα:

1987 – 1988: Εργάζομαι, αμισθί, στο «Νοσοκομείο Μεταξά»

1989 – 1993: Αναλαμβάνω το Διαιτολογικό Τμήμα του τότε «Απολλωνίου Θεραπευτηρίου» - νυν «Ιατρικού Κέντρου» Ψυχικού

1990 – 1991: Μου ανατίθεται η Διεύθυνση των «Swiss Slimming Center» στο Υποκατάστημα Ψυχικού

Τον Απρίλιο του 1991 ιδρύω το προσωπικό μου Διαιτολογικό Γραφείο υπό την επωνυμία «Diet Nutrition Center» με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής, το οποίο από το 2003 στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο στο επί της οδού Ηρακλειδών αρ. 6 ακίνητο, πάντοτε στο Χαλάνδρι.

Παράλληλα με την επιτυχή πορεία του Γραφείου

1992 – 1994: Διδάσκω στο Τμήμα Διαιτολογίας του Ιδιωτικού Ι.Ε.Κ «Ξυνή»

1996 – 1999: Παραδίδω σεμινάρια Διατροφής στην Χ.Ε.Ν Ελλάδος

2005 – 2006: Διατελώ εξωτερική συνεργάτις του Νοσοκομείου «Δ.Θ.Κ.Α. “Υγεία”»

2005 - 2012: Συνεργάζομαι με τα Βαραϊατρικά Ιατρεία των Νοσοκομείων: «Ιασώ General» και «Μetropolitan Hospital»

  • Ειδικεύομαι στις διατροφικές – διατροφολογικές  μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και των επιπτώσεών της στον ανθρώπινο οργανισμό (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση κ.ά.).
  • Συμμετέχω ενεργά στα επιστημονικά δρώμενα του γνωστικού μου αντικειμένου (συνέδρια, επιμορφωτικά σεμινάρια κλπ.), ενίοτε και ως εισηγητής, όπως στο Πανελλήνιο Συμπόσιο με θέμα: «Διατροφή – Υγεία - Οικονομία», που διοργανώθηκε από τον «Σύλλογο Συνεργασίας Επιστημόνων Υγείας» και τον «Σύλλογο Αποφοίτων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών» υπό την αιγίδα του Υπ. Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την εισήγηση : «Η παχυσαρκία και  η θεραπεία της: Μέθοδοι – Συστάσεις και αντικειμενικές δυσκολίες».

  • Αρθρογραφώ συστηματικά στον εξειδικευμένο τύπο για θέματα του επιστημονικού μου πεδίου.

Ενδεικτικά:

  • «Πώς δεν θα ξαναπαχύνω μετά την δίαιτα» / Περιοδικό «VITA» : Ιούνιος 2003
  • «Η δέουσα θεραπεία της παχυσαρκίας» / Εφημ. «Τοπική Χαλανδρίου» 1993
  • «Αλάτι: μήπως το παρεξηγήσαμε;» / Περιοδικό «VITA»: Οκτώβριος 2004
  • «Γάλα ή γιαούρτι;» / Περιοδικό «Santé»: Οκτώβριος 2004
  • «Παγωτό: H θρεπτική... “αμαρτία”» / Περιοδικό «Life Positive»: Μάϊος 2012
  • «Διατροφή για διακοπές» / Περιοδικό «VITA»
  • «Διατροφή “που παίρνει άριστα!”» / Εφημ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»: Απρίλιος 2014
  • Περιοδικό: «VITA CHEF» - Ο Διαιτολόγος προτείνει – ο Chef μαγειρεύει: Συνεργασία με τον κ. Κ. Σπηλιάδη - Chef του εστιατορίου “Milos Athens” του ξενοδοχείου “Hilton” Αθηνών
  • Περιοδικό: «THE BODY» - Στήλη: «Ρώτα τους Ειδικούς» : Ιούνιος 2015, Οκτώβριος 2015

Είμαι μέλος

  • του «Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Δατροφολόγων»
  • της «Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας»
  • της «Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης»
  • της «Ελληνικης Διαβητολογικής Εταιρείας»,

και ιδρυτικό μέλος της «Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας».