Για ένα σωστό και υγιεινό τηγάνισμα πρέπει να ακολουθήσουμε τις εξής οδηγίες:

  1. Τα τρόφιμα πρέπει να μπαίνουν στο ελαιόλαδο μόνο όταν αυτό έχει φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία.
  2. Τα τρόφιμα πρέπει να τηγανίζονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, διαφορετικά μειώνουν τη θερμοκρασία του λαδιού, καταστρέφοντας πολύτιμα στοιχεία του.
  3. Η θερμοκρασία πρέπει να διατηρείται σταθερή κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
  4. Καλό είναι το λάδι να μην χρησιμοποιείται περισσότερο από 6 φορές κατά το τηγάνισμα.
  5. Τα τηγάνια πρέπει να είναι πάντοτε άριστης ποιότητας (βαθιά, βαριά, αντικολλητικά).
  6. Επειδή η γεύση του ελαιόλαδου χάνεται κατά το τηγάνισμα, καλό είναι να χρησιμοποιείται ένα απλό παρθένο ελαιόλαδο.
  7. Στο τέλος του τηγανίσματος, οι τροφές πρέπει να στραγγιστούν (τρυπητή κουτάλα, απορροφητικό χαρτί) πριν σερβιριστούν.
  8. Το λάδι, στο οποίο έχουν τηγανιστεί τροφές παναρισμένες σε αλεύρι, αυγό, φρυγανιά ή τροφές που έχουν γέμιση, μπορεί να καθαριστεί ρίχνοντας μια μικρή φέτα ψωμιού, μία λεπτή φέτα λεμονιού ή ένα κομμάτι ωμής πατάτας.