ΓΑΛΛΙΚΟ τοστ

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ):

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 8 κσ μέλι
  • 1 μπανάνα (προαιρετικά)
  • Κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάτε τα αυγά και τα ανακατεύετε με το γάλα. Βουτάτε τις φέτες του τοστ μέσα στο μείγμα, έως ότου μουσκέψουν καλά. Στο μεταξύ, βάζετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Ψήνετε κάθε φέτα του τοστ για 2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις περιχύνετε με το μέλι όσο είναι ζεστές. Μπορείτε να ψιλοκόψετε φέτες από μπανάνα πάνω από κάθε φέτα του τοστ και να τις πασπαλίσετε με κανέλα.

 

ΣΧΟΛΙΟ:

Κάθε ψωμί αντιστοιχεί σε 2 φρυγανιές + 1 αυγό + 1μ φρούτου.