ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΟΥΡΣΙ με πιπεριές

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κόκκινες και 2 κίτρινες πιπεριές (χωρίς τους σπόρους και κομμένες σε λουρίδες)
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 750 ml άσπρο ξύδι
  • 4 κσ ψιλή ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε τις πιπεριές για ένα λεπτό μέσα σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν. Τις  σουρώνετε και τις τοποθετείτε μέσα στα ζεστά, στεγνά, αποστειρωμένα βάζα μαζί με τις φέτες σκόρδου. Βάζετε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και αδειάζετε το καυτό υγρό πάνω στις πιπεριές. Προσθέτετε κι άλλο ξύδι αν οι πιπεριές δεν έχουν σκεπαστεί τελείως. Αφήνετε λίγο κενό διάστημα ανάμεσα στην επιφάνεια του ξιδιού και στο καπάκι για να μην έρθουν σε επαφή. Αφήνετε το τουρσί στο ψυγείο για μια εβδομάδα για να ωριμάσει και να είναι έτοιμο να καταναλωθεί. Μετά το άνοιγμα του βάζου, το τουρσί διατηρείται σε ψυγείο μόνο  3-4 βδομάδες.