ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ):

  • 200γρ. μαύρη σοκολάτα (πάνω από 70% κακάο)
  • 2 πορτοκάλια
  • 4 αυγά
  • 80ml ζεστό νερό
  • 2 κσ ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι σε όλα τα αυγά. Τρίβουμε τα πορτοκάλια και ρίχνουμε το ξύσμα στο καυτό νερό την μία κουταλιά άχνη. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε τη σοκολάτα με το μείγμα από το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών. Τοποθετούμε το μπολ μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους των αυγών, έναν κάθε φορά, και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη και ξαναχτυπάμε μέχρι να πήξει ακόμα περισσότερο η μαρέγκα. Έπειτα την ενσωματώνουμε στη σοκολάτα. Μοιράζουμε όλο το μείγμα σε φλιτζάνια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αν θέλουμε, πριν τη σερβίρουμε τρίβουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού από πάνω. Διατηρείται στο ψυγείο για μια μέρα.

ΣΧΟΛΙΟ:

Κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 50γρ. ή 30γρ. μαύρη σοκολάτα + ½ μ φρούτου ανάλογα με το αν το μοιράσουμε σε 4 ή 6 μερίδες αντίστοιχα.