Είσαι καρδιοπαθής;
Η ποιότητα της διατροφής μας επηρεάζει σοβαρά την ομαλή καρδιακή μας λειτουργία. Θέλοντας, λοιπόν, να θωρακίσουμε διατροφικά την καρδιά μας:
- Στοχεύουμε σε τουλάχιστον 5 μερίδες πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, καθημερινά
- Φροντίζουμε να καταναλώνουμε ψάρια 1 - 2 φορές την εβδομάδα
- Εντάσσουμε περισσότερα όσπρια στην διατροφή μας
- Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο αντί για ζωϊκά λίπη (βούτυρο κλπ.)
- Προτιμούμε ψωμί και αρτοσκευάσματα, δημητριακά και ζυμαρικά ολικής άλεσης, καστανό (αναποφλοίωτο) ρύζι και γενικά τρόφιμα με την λιγότερη δυνατή επεξεργασία
- Προσπαθούμε ώστε τα ενδιάμεσα γεύματά μας να περιλαμβάνουν φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα), σπόρους και ξηρούς καρπούς
- Αφιερώνουμε σε κίνηση - άσκηση τουλάχιστον 30 min. / ημέρα
- Προσθέτουμε αλάτι με μέτρο στο φαγητό μας
- Καταναλώνουμε αλκοόλ με μέτρο, πίνοντας όχι περισσότερα από 1- 2 ποτά την ημέρα
- Δεν καπνίζουμε και αποφεύγουμε τα μέρη που συχνάζουν καπνιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναστασία Ασημακοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος
Πτυχ. Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Ηρακλειδών 6, Χαλάνδρι Τ.Κ. 152 34 +30 210 68.13.644 info@dnc.gr
Ωράριο λειτουργίας
Ημέρες | ||
---|---|---|
Δευτέρα | ΚΛΕΙΣΤΑ | |
Τρίτη | 7:30π.μ.-2:30μ.μ. | |
Τετάρτη | 2:30μ.μ.-9:30μ.μ. | |
Πέμπτη | 7:30π.μ.-2:30μ.μ. | |
Παρασκευή |
|
|
Σάββατο |
|